Szorgos adventi kezek Szilágysomlyón

A Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében a szilágysomlyói római katolikus közösségi házban adventi koszorúkat készítettek a helyi gyermekek és fiatalok 2018. november 28-án.

Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is több házaspár jött el gyermekével együtt, hogy közösen készítsék el a család adventi koszorúját. A ház hangulata túlcsordult az örömtől és főképp a sok gyermek mosolyától. A szülők gyermekeikkel együtt szorgoskodtak. Többen is voltak olyanok, akik nemcsak saját maguk számára, hanem a nagyszülőknek, ismerősöknek is készítettek adventi koszorút.

 

Ezek olyan lehetőségek és pillanatok, amikor a család bensőséges kapcsolata szülő és gyermek között tovább mélyül és a bizalmi viszony is tovább erősödik. Az Egyház jövőjére való tekintettel mindenképpen szükség van a minél több és minél sokoldalúbb eseményekre.

 

Most is, mint minden más alkalommal jelen volt Csóka Mónika Erzsébet Selymesilosváról, aki rendszeresen nyújt segítséget és vezeti a kézműves foglalkozásokat.

Az est bensőséges hangulatát mi sem igazolja jobban, mint a sok mosoly az arcokon és a találkozás alatt elkészült adventi koszorúk.

 

Józsa Nándor Lóránd