Curs de formare organizat de Confederația Caritas România

Și reprezentanții Caritas Catolica Oradea au participat la cursul de formare a formatorilor în doctrina socială a Bisericii, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis în perioada 2628 noiembrie 2018.

Acesta a fost primul modul al unui curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania.

Cursul a fost sustinut de experti din Germania: Mons. Prof. Dr. Peter Schallenberg, director KSZ, Dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ si Mag. Theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ.

 

Formatorii au abordat urmatoarele teme: „Justiție/dreptate și iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică”, „Angajamentul personal și social: Iubirea în acțiune”, „Etica Doctrinei Sociale Catolice”, „Ecologia umana: justiția socială și față de mediu. Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuţii si analize pe text în grupuri au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus  si lucrarea DOCAT.

La curs au participat reprezentanți ai asociațiior Caritas diecezane/eparhiale din țară, Kolping Romania, Actiunea Catolică si Seviciul Maltez de Ajutor, precum si un reprezentant al Conferintei Episcopilor din Romînia și unul de la Universitatea Bucuresti. Cursul a avut loc la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov).

Acest modul de fromare este primul dintr-o serie de patru si reprezinta una din componentele proiectului FOCUS – Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din România implicați în activități socio-caritabile, implementat in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020.

 

Szombati-Gille Tamás