Jótékonysági adventi vásárt szervezett a Püspökség

Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtti téren megszervezett adventi vásár 2018. december 8-án. Egyre több résztvevőt vonz a rendezvény.

 

Évről-évre nagyobb közönség csatlakozik a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által a székesegyház előtti téren szervezett adventi vásárhoz. Volt tehát miből válogatni bőven most is, de ami ennél is fontosabb az, hogy az érdeklődők tartalmas és minőségi időt tölthettek egymással a karácsony előtti szent időben. Az adventi vásárba hívták a családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, akik számára érdekes kínálatot készítettek, finom házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekfelemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal.

 

A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is természetesen meglepte érkezésével a vásárlók legkisebbjeit. A felkínált termékeket, finomságokat ezúttal is adomány ellenében lehetett elvinni, és az így begyűlt összegeket jótékonysági célra fordítják: a Caritas Catolica által működtetett szegények konyhájának téli időben való bővítéséhez, valamint két család megsegítéséhez járulnak hozzá a szervezők. A moderátori szerepet Csorba Mihály történelemtanár, bihari iskolaigazgató látta el.

 

A standot felállító csoportok száma tizenhétr bővült. Jelen volt a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Partiumi Háló Egyesület, a várad-olaszi plébánia (a Szent Rita Nőszövetség), a Bonitas Egyesület, a Vár-Lak Egyházmegyei Ifjúsági Központ, a Kolping Egyesület, a püspöki hivatal munkatársai, a Caritas Catolica, a Missio ad Gentes Neokatekumenális út nagyváradi képviselői, a szentjobbi gyermekotthon, a Katalin-telepi plébánia, Az Élet Autizmussal Egyesület, a Szent József-telepi plébánia (Mária Légió), a szilágysomlyói plébánia, a várad-velencei plébánia (Élet kenyere Közösség), a margittai plébánia és az érmihályfalvi plébánia.

 

Színvonalas, igényesen összeállított, szívet-lelket melengető műsorral szolgált az előzetes program szerint a Szent József-telepi és a Katalin-telepi egyházközségek közösségei, a Szent László Líceum kórusa, a Székesegyház gyermekkórusa és Missio ad Gentes Neokatekumenális út nagyváradi képviselői, valamint adventi versek is elhangzottak a Bonitas Egyesületnek és a szilágysomlyói plébániának köszönhetően.

 

Böcskei László megyés püspök hangsúlyozta: soha sem szabad feladni a reményt, és mindig kitartóan kell a cél felé haladni, ami ezúttal nem más, minthogy együtt lehetnek, és néhány órát eltölthetnek egymással adventi hangulatban, várakozásban. Találkoznak egymással és megosztják egymással ennek a szent és különleges időnek az örömét. „Az, hogy mi most itt vagyunk, annyi sok helyről, azt is jelenti, hogy merünk egymás felé elindulni, szeretnénk találkozni egymással, ahogyan Isten is megkeresett minket. Ez karácsony titka, ajándéka” – fogalmazott a főpásztor.

A vásár bevételeit jótékonysági célra fordítják: az egyházmegyei karitász szegénykonyhájának bővitésére, valamint két rászoruló család megsegítésére.

 

Forrás: erdon.ro

 

KÉPEK  |  VIDEO