Évet zárt a katolikus karitász

December 18-án, kedden Böcskei László megyés püspök is részt vett a katolikus karitász évzáró, karácsonyi ünnepségén, melynek keretében visszatekintettek az elmúlt év eredményeire, és áldást kértek az elkövetkező év munkájához.

 

Az egybegyűlteket Rajna József, a Caritas Catolica igazgatója köszöntötte, majd Böcskei László megyés püspök intézett néhány bátorító szót a karitász azon munkatársaihoz, akik épp nem teljesítettek szolgálatot, és jelen tudtak lenni a családias hangulatú ünnepségen.

 

Adventi témájú elmélkedése keretében a főpásztor kitért a központ és az út fogalmaira. Mint hangsúlyozta, a karitatív szolgálatban és a mindennapi életben is egyaránt fontos, hogy a központot Krisztus jelentse és a munkát és egyéb tevékenységeket a krisztusi lelkület vezérelje. Az út mindenkinek az önálló útját jelenti az életben. A karitász munkatársak számára ugyanakkor azt az utat is, amit a rászorulókkal osztanak meg, amin elkísérik, segítik az elesetteket.

 

A megyéspüspök köszönetet mondott minden Caritas-munkatárs szolgálatáért, s nem csak azért a munkáért amellyel a különböző intézményeket működtetik és a rászorulókat segítik, hanem azért is, hogy mindezt keresztény szellemben, a keresztény értékeket hirdetve teszik.

 

Az ünnepséget egy közös agapé zárta, melynek keretében a különböző településeken és részlegeken szolgálatot teljesítő munkatársaknak alkalmuk nyílt találkozni, elbeszélgetni és ezáltal megerősítést adni egymásnak az újévre.

 

Szombati-Gille Tamás