Închidere de an la Caritas Catolica

Marți, 18 decembrie, Excelența Sa episcopul Bocskei Laszlo a participat la tradiționala festivitate de încheiere de an, organizată pentru angajații și colaboratorii Asociației Caritas Catolica. În cadrul evenimentului s-au tras concluziile anului 2018, și s-a cerut binecuvântare pentru anul viitor. 

 

Cuvântul de bun venit a fost rostit de părintele Rajna Iosif, urmat de prelegerile de ajun ale ierarhului, care a mulțumit tuturor angajaților Caritas pentru munca desfășurată, și a vorbit despre conceptul drumului și cel al centrului. 

 

În activitățile de fiecare zi, la fel ca și în munca cu scop caritabil, este foarte important ca centrul să fie constituit de Isus, și ca toate faptele să fie realizate într-un spirit creștinesc. Drumul înseamnă drumul pe care fiecare om parcurge in viața sa, dar în privința caritasului acest concept semnifică și drumul pe care  angajații caritas merg pe lângă cei nevoiași, sprijinindui, ajutândui. 

 

A megyéspüspök köszönetet mondott minden Caritas-munkatárs szolgálatáért, s nem csak azért a munkáért amellyel a különböző intézményeket működtetik és a rászorulókat segítik, hanem azért is, hogy mindezt keresztény szellemben, a keresztény értékeket hirdetve teszik.

Festivitatea s-a încheiat cu o scurtă agapă, prilej cu care angajații din diferite localități și secții s-au putut întâlni și împărtăși gândurile, pentru a se întări reciproc pentru anul viitor.

 

Szombati-Gille Tamás