Adventi lelki nap a Szent László Gimnáziumban

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adventi lelki napja 2018. december 19-én szentmisével kezdődött az iskola tornatermében, ahol jelen volt minden diák és tanár.

 

A szetmisén Kiss Márton érkeserűi és Szűcs Attila diószegi plébánosok segítettek a lelki felkészülésben, majd ezt követően a diákok a saját osztálytermeikben folytatták a tevékenységeket a lelkipásztorok, a szerzetesnők, a hitoktatók, a szülőbizottság képviselői és erre az alkalomra meghívott vendégek segítségével.

 

Diáktársaik és tanáraik számára ajándékként adták elő a népi betlehemeseket a Vadrózsák (VI. A osztály) és a Váradi Csillagok (VII.A, VIII. B, IX. A, B osztályos diákok) nevű betlehemzők, majd ezt követően a X. A, B osztályos diákok Hans Christian Andersen: A kis gyufaárus lány c. híres meséjét jelenítették meg, és végül az iskola kórusának karácsonyi koncertjével zárult a lelki nap.

 

Számos program biztosította a lelki felkészülést Jézus születésének ünnepére, s aki nyitott szívvel volt jelen, az Karácsony szent titkából, az embert végtelenül szerető Isten szeretetéből meríthetett.

 

Benedek Ramóna