Jézus születésének örömhírét hirdette Nagyváradon a Vadrózsák csapata

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Vadrózsák nevű csapata – VI. A osztályos tanulók – 2018. december 6-án részt vett a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok szokásos havi összejövetelén, melyen bemutatták azt a gyimesi betlehemest, melyet a közép-európai SzékelyKapuk – ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok-ra készítettek.

 

Bemutató útjukat december 10-én folytatták. Előbb az  Erdélyi Mária Rádióban hangfelvétel készült a Barsi Ernő által Gyimesközéplokon 1992-ben gyűjtött Betlehemesről.

 

Ugyanezen a napon, december 10 – én a Római Katolikus Óvodáért Egyesület meghívására a diákok Jézus születésének misztériumát mutatták be az óvodásoknak, akik figyelemmel kísérték előadásukat.

 

December 12-én délután a gyermekek a Biharszentjánosi Római Katolikus Egyházkösséghez látogattak, ahol a hittanos csoportok gyermekeit örvendeztették meg előadásukkal.

 

December 13-án a késő délutáni órákban a gyermekek szüleik kíséretében a Nagyváradi Szent Katalin Telepi Római Katolikus Plébánia híveinek adták elő gyimesi betlehemesüket.

 

2018 december 14-én a a Vadrózsák csapatának ünnepköszöntő útja délelután  a Bihar Megyei Tanácsnál folytatódott. Itt a tanács magyar ajkú alkalmazottainak adták elő gyimesi betlehemesüket.

 

Ugyanezen a napon a Vadrózsák csapata ünnepköszöntő útjuk következő állomásaként a Szent Lőrinc Plébniatemplom meghívására mutatták be rövid játékukat 2018 december 14-én a Biharpüspöki hívek számára.

 

Szintén december 14-én a CE – Union Krisztusért és Egyházért Bethánia CE Szövetség meghívására a Hátrányos Helyzetű Családok képviselőit jándékozták meg a népi betlehemessel.

 

A kora esti órákban negyedik fellépésükre készültek a lelkes diákok december 14-én akik szüleik kíséretében a Hegyközszáldobágyi Református Templom gyülekezetét örvendeztették meg játékukkal.

 

Vadrózsák csapata 2018 december 17-én a Nagyváradi Orsolya Óvoda meghívására az ottani óvodásoknak mutatták be rövid játékukat.  A gyermek megható figyelemmel követték az elődást.

 

Szintén ezen a napon, 2018. december 17-én, a kora délutáni órákban tanulók ünnepköszöntő útjukat folytatva a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség épületében Böcskei László püspök úrnak, valamint munkatársainak bemutatták a gyimesi betlehemest.

 

December 19 – én a délelőtti órákban a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak és pedagógusainak lelki napján, a csapat az elemi osztályokban járó diákok számára mutatták be Jézus születésének misztériumát az iskola dísztermében.

 

Ugyanezen a napon, 2018 december 19-én a délutáni órákban a Nagyváradi Szentlélek Kiáradása Plébániatemplomban a gyermekek a  Nagyváradi Római Katolikus Szent Rita Nőszövetség, a Szentlélek Kiáradása Plébániatemplom Egyháztanácsa, a Szentlélek Kiáradása Plébániatemplomban működő Rózsafűzér Társulat valamint a Szentlélek Kiáradása Plébániatemplomban működő MÁRIA Légió tagjait örvendeztették meg előadásukkal.

 

2018 december 20-án a VI. A osztály tanulói meghitt hangulatban adták elő karácsonyi köszöntőt valamint a gyimesi betlehemest a szülők, hozzátartozók nagy örömére.

 

A Vadrózsák csapata ünnepköszöntő útjuk utolsó állomásaként a Mikolai „Gellért Sándor” Általános Iskola által szervezett megyeközi versenyen mutatták be be rövid játékukat 2018 december 21-én a Szatmár megyei településre látogatók számára. 

 

Nagy Enikő