Mikolai betlehemes találkozón a Váradi Csillagok

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata -VII. A, VIII. B, IX. A, B osztály tanulói Benedek Ramóna és Palotás Zsuzsa tanárnők kíséretében – 2018. december 21-én újból részt vett Szatmár megyében a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola által megrendezett betlehemes találkozón, ahol I. helyezést értek el.

 

Kállai Karolina és Sebesi Ibolya hitoktatók a közép-európai SzékelyKapuk – ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül szervezték ezt a találkozót – a tanügyminisztérium hivatalos versenykalendáriumában megyeközi versenyként van feltüntetve-, ami igazi ünnep volt a Bihar, Kolozs és Szatmár megyéből érkezett 11 betlehemző csoport számára, akik magyar és román nyelven hirdették Jézus születésének örömhírét.

 

A régi autentikus nyelvezet, a hangszerek, az énekek, a különböző tájegységek népviseletei, a diákok mosolya, lelkesedése, a csillogó hó tette igazi ünneppé ezt a találkozót, ami egyben megerősítés is volt minden betlehemező számára, hogy ez a legszebb ajándék, amit karácsonyra adhatnak Istennek és az embereknek.

 

Benedek Ramóna