Az olimpiai aranyérmes Simona Pop tanúságtétele Szilágysomlyón

A Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében a Rio de Janeiro olimpia aranyérmese Simona Pop tartott egy csodálatos tanúságtevést a szilágysomlyói római katolikus közösségi házban.

Nagyon nehéz egy tökéletes előadásról bármit is leírni röviden, a jelen beszámoló mindenképp hiányos lesz, hiszen lehetetlen egy ilyen nagyszerű előadást tömören összefoglalni.

Legegyszerűbb talán az, ha a bajnok előadását jellemező legfőbb kulcsszavak kerülnek kiemelésre: küzdés, kitartás, hit és család.

Gyermekkorától kezdve a folyamatos küzdés jellemezte életét, azonban a sok nehézség egy igazi harcossá tette. Az előadásban többször is hangoztatta, hogy bármi olyat, amit elkezdünk, be is kell fejezni és véghez kell vinni. Nincs meghátrálás, nincs feladás csak előrehaladás és küzdelem van. A nehézségek edzetté és igazán kitartóvá formálták. A kitartását és a küzdését azonban mindig nagy mértékben átjárta a mély Istenben vetett hit. Gyermekkorától fogva sokat járt a plébániára. Az akkori plébános a különféle eszközök felhasználásával sikeresen otthonossá tudta tenni számukra a plébániát és ezért szívesen jártak oda. Az Istenbe való hite folyamatos része volt az életének, imaélete pedig állandó jellegű. Nemcsak a nehéz időkben vagy szükség esetén kell imádkozni, hanem állandóan megköszönni és hálát adni azért, ami van. A hitben való kitartása másokra is, főképp a közvetlen környezetére nagy hatást gyakorolt.

 

A Rio de Janeiroban rendezett olimpián megszerezte az aranyérmet, ezek után pedig a család lett a legfontosabb számára. Gyermekére, mint áldásra tekint. Elmondása szerint nincs fontosabb a családnál. Az anyagiasság, a pénzéhség, a vagyonért való állandó küzdés, értéktelen tényező a család szeretetével és harmóniájával szemben. Ha a karrierjét kellene tovább folytassa ez azt jelentené, hogy nagyon keveset lehetne a családjával és ezt nem tartja járható útnak. A jelenben a legnagyobb öröm számára az, ha kislányával és kedves párjával tud eltölteni minél több időt.

 

Nagyon sok és bölcs gondolat hangzott el az előadás, tanúságtétel alatt. Ennek végén lehetőség nyílt a kérdésfeltevésre, illetve a közvetlenebb beszélgetésre. Simona magával hozta az aranyérmét is. Minden jelenlévő kezébe vehette és megcsodálhatta, az előadás alatt ez körbejárta a közönséget. Nem mindennapi lehetőség egy olimpiai aranyérmet kézben tartani. Az előadás végén közös fotó is készült.

Simona Pop a szívek aranyérmese, a szívek bajnoka. Az olimpikon nagysága és igazi bajnoki magatartása az egyszerű és alázatos életstílusában jelenik meg. Mivel a jelenlévőket nagyon meghatotta az előadás, tervben van a vendég jövőbeli újabb meghívása.

 

Józsa Nándor Lóránd