Renovabis támogatással újult meg külsőleg a Szt. József Központ

A németországi római katolikus egyház segélyszervezete, a Renovabis anyagi támogatásának köszönhetően befejeződött a Caritas Catolica központi székhelyének is otthont adó egykori Szent József Kórház oldalsó és hátsó részeinek külső felújítása. A támogatást 2018 júniusban nyerte el a katolikus karitász, s a kivitelező SC Armared SRL 2018. szeptember 15-én kezdték el munkát.

 

A teljesen lakhatatlan állapotban visszaszolgáltatott épület felújítása 2010-ben kezdődött, és több részletben zajlott. Azóta sikerült újjáépíteni a tetőzetet, kicserélni az összes ablakot, valamint felújítani az utcafront felöli homlokzatot. Az épület belsejét tekintve, csupán a földszint egy részét sikerült eddig felújítani, ahol most a Caritas Catolica központi irodái működnek. Az első és második szint továbbra is használhatatlan.

A Renovabis támogatása lehetővé tette, hogy az épület külső felújítása elkészülhessen – vagyis hogy az oldalsó, illetve hátsó udvarra néző, külső falak is szigetelést kapjanak és be legyenek vakolva. A tervek szerint multifunkcionális szociális központ működik majd az épületben.

 

Szombati-Gille Tamás