S-a finalizat renovarea exterioară a Centrului Sf. Iosif cu finanțare Renovabis

Cu finanţarea Fundației Renovabis – organizaţia caritativă a bisericii romano catolice din Germania – Asociația Caritas Catolica Oradea a demarat toamna trecută lucrările de renovare a faţadelor exterioare laterale şi posterioare ale clădirii fostului spital Sf. Iosif, în momentul de față sediul central al asociației. Firma executantă – SC Armared SRL – a început lucrările în data de 15 septembrie 2018.

 

Renovarea parțială a clădirii restituită într-o avansată stare de degradare, a început încă din 2010. De atunci, s-a reuşit renovarea acoperişului, schimbarea tuturor ferestrelor, renovarea integral a faţadei. În ceea ce priveşte interiorul clădirii, parterul a fost renovat doar parţial, aici funcţionează acum birourile centrale Caritas. Cele două etaje în schimb, sunt în continuare neutilizabile.

Sprijinul acordat de Renovabis a oferit posibilitatea finalizării renovării exterioare a clădirii, cu izolarea și tencuirea tuturor pereților exteriori. Conform planurilor de viitor, imobilul se dorește a fi transformat într-un centru social multifuncțional.

 

Szombati-Gille Tamás

 

Szombati-Gille Tamás

Follow by Email
Facebook