Házassági felkészítő jegyeseknek Margittán

Négy alkalomból álló kurzust hirdet meg a Székelyhíd-Margitta esperesi kerület idei házasulandó jegyesei számára a margittai római katolikus plébánia, Aranyszájú Szent Jánostól származó mottóval: „A férj és a feleség szeretete az az erő, amely összetartja a társadalmat.”

A kurzus helyszíne a margittai Ifjúsági Központ lesz. Fontosnak tartják a szervezők, hogy a hagyományos jegyes oktatás mellett lehetőséget nyújtsanak egy kurzus formájában a jelöltek számára arra, hogy már tapasztalattal rendelkező házaspároktól különböző témákban tanítást, útmutatást halljanak. Négy egymást követő kedd este 19.00 órától kezdődnek a találkozók, és körülbelül másfél órát fognak tartani, a következő program szerint:

 

  • Március 12. Pfeifer Tibor és Melinda, a Szatmárnémeti Szentlélek Plébánia Családos Közösségének tagjai a Házasságba lévő kommunikáció fontosságáról és a konfliktusok kezeléséről fognak beszélni.
  • Március 19. Oláh Levente és Tünde, Krasznáról a Szexualitás és gyermekvállalás témáját dolgozzák fel.
  • Március 26. Ármos Attila és Brigitta a Partiumi Házas Hétvége közösség vezetői az Imádság helyéről a családban fognak tanúságot tenni.
  • Április 2. Kovács László és Katalin a Schönstatti Mozgalom képviselői az Egység a kétségben témát fogják boncolgatni.

 

Ezek az alkalmak arra is nagyon jók, hogy már most megtapasztalhassák a jegyesek egy jövőbeli családos csoport hangulatát, hatékonyságát és fontosságát. Az érdeklődők a a Székelyhíd-Margitta esperesi kerület plébánosainál jelentkezhetnek.

 

Tóth Attila Levente