Családnapokat szerveznek nyáron az egyházmegyében

Az egyházmegye családpasztorációs felelőse, Tóth Attila Levente margittai plébános családnapokat hirdet meg augusztus hónap első felére, az alábbi részletek szerint.

 

Cél: A házaspároknak párkapcsolatuk építésére adunk lehetőséget előadások, házastársi beszélgetések és csoportos beszélgetések segítségével. Szeretnénk rávilágítani arra, mennyire fontos, a házasság szentsége által is Jézus jelenlétében élni, közös hivatásunkat megtalálni, és a közös eszményünket életre váltani.

A családok gyerek tagjai részére gyermek-felügyeletet, tartalmas programot biztosítunk, hogy megérezzék: jó ide tartozni!

Az egész család egységének szolgálatára minden délután lehetőség van közös családi program szervezésére a gyönyörű tájban.

A házaspároknak elhangzó előadásokat magyarországi házaspár tartja, aki tapasztalt, szívében hordozza Kentenich József atya prófétai lelkületét, több évtizede a schönstatti úton jár.

A hangsúly a mély imaélet kialakításán, az önnevelésen, Máriás lelkületen, családi szokásrend keresztény módján lesz.

 

Időpont: 2019. augusztus 7-11.

 

Helyszín: a lesi gyűjtőtó végén, a Jád patak völgyében, panzióban

 

Célcsopot: A Családnapok mindenki előtt nyitva állnak, akik a házasságukban el szeretnének mélyülni, a házasság szentsége által Jézus jelenlétében élni, közös hivatásukat megtalálni, és a közös eszményüket életre váltani. Kb. 10-12, a házasság szentségében élő családot szeretnénk meghívni erre a programra.

 

Költségek:

Egy család részvételi díja 700 lej. Ez magába foglalja a szállást, napi háromszori étkezést, gyerekfoglalkoztatást, előadásokat, programokat. Az ár módosulhat, ha sikerül támogatókat találni. Nem szeretnénk azt, hogy anyagiak hiánya miatt valaki távol maradjon.

 

Jelentkezés: Kovács házaspárnál, Katalin 0770-102113, László 0770-059826, vagy Tóth Attila Levente családreferens atyánál: 0747-931349.