Ierarhul a binecuvântat biserica recent renovată din Borumlaca

Duminică, 3 martie 2019 la Borumlaca-Vărzari a avut loc binecuvântarea în urma renovării interioare și exterioare a bisericii parohiale, de către Excelența Sa Mons. Böcskei László.

 

Lucrările de reabilitare au fost începute în toamna anului trecut, fiind finalizate în primele luni ale anului în curs. Intervenția de restaurare a fost finanțată de către Departamentul pentru Culte al Guvernului României, Consiliul Județean Bihor și Primăria Suplacu de Barcău, precum și Primăria din Popești.

 

Sprijin permanent a fost acordat de către Uniunea Slovacilor și Cechilor din România, Episcopia Romano-Catolică de Oradea, dar și de către credincioșii devotați din parohie. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor colaboratorilor pentru această frumoasă realizare, Domnul să-i răsplătească pe toți.

 

La sfânta liturghie de binecuvântare au participat Pr. Rolnik Martin paroh de Făgetu, precum și Pr. Husztig Robert, capelan de Marghita.

 

Evenimentul de seamă din viața comunității locale a fost onorat prin prezență și de către primarul comunei Suplacu de Barcău Tivadar Nicolae, primarul comunei Popești Curtean Dorin, primarul comunei Marca Șumălan Ioan, precum și de către președintele U.D.S.C.R. Adrian -Miroslav Merka.

 

Pr. Mercsak Anton

 

   

Follow by Email
Facebook