Nagyböjti lelkinapot szerveznek pedagógusoknak

A krisztusi szellemben nevelő tanító és oktató akkor válik igazán eredményessé, ha szavaiban mindig hiteles, cselekedeteiben következetes, fellépésében határozott. Mindezt pedig csak akkor tudja teljesíteni, ha tudásforrását valami magasabb rendű értékhez tudja igazítani – sőt, erejét folyamatosan Belőle meríti.

A lelkipásztorkodó pap, a nevelő tanár vagy hitoktató könnyen válhat az önfelemésztődés martalékává, ha nem figyel kellőképpen a létfontosságú Táplálék gyakori vételére.

 

Az idei Pedagógusok Lelkinapján Versegi Beáta CB nővér személyében egy olyan hiteles ember tanúságtételét hallgathatjuk meg, aki saját maga átélte a kiégés ürességét. Az Oltáriszentség erejébe kapaszkodva viszont sikerült kilábalnia ebből az állapotból, azóta pedig számtalan előadást tartott, és nyújtott támogatást a hasonló problémákkal küzdőknek. A lelkinap 2019. április 13-án, délelőtt 10.00 órakor kezdődik Nagyváradon a Posticumban (Nagyvárad, Teiului utca, 28.).

A szervezők szeretettel várnak minden pedagógust, és más ismerős érdeklődőket is.

 

A jelentkezési szándékot a hitoktatókon keresztül, vagy közvetlenül lehet jelezni 2019. április 7-ig a 0757061859 telefonszámon, vagy a pasztoralis@varad.org e-mail címen. A téma kiemelt érdekessége és aktualitása miatt a rendezvény azok számára is nyitott, akik munkájukból, hivatásukból adódóan életvitelüket különösen is veszélyezteti a túlterheltség.