Rajzpályázatot hirdet a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum immár tizedik alkalommal hirdeti meg az iskolásoknak szánt Szent László, a lovagkirály című RAJZPÁLYÁZATÁT, amelynek célja, hogy példaként állítsuk a mai társadalom elé az Árpád-ház nagy szentjének, Szent Lászlónak igazi emberi nagyságát, Istenért és felebarátaiért vállalt áldozatos életét – ezzel csatlakozva a Nagyváradi Egyházmegye jeles ünnepéhez, a Varadinumhoz.
Örömmel tudatjuk, hogy e művészeti tevékenység ebben a tanévben ismét felkerült a regionális versenyek kalendáriumába (Calendarul concursurilor interjudețene/regionale şcolare – 2019, fără finațare M.E.N., Anexa nr. 6 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, poziţia nr.15).
A felmerülő igények kielégítése céljából a vetélkedőt meghirdetjük az óvodásoknak és a középiskolásoknak is.
A Szent László, a lovagkirály tematikájú rajzok tetszőleges technikával készülhetnek, korcsoporttól függően: A4-es lapra (az óvodások valamint az előkészítő és az I-IV. osztályos tanulók esetében), illetve A3-as lapra (az V-XII. osztályosoknál).
A Szent László-legendák képregény formájában való megjelenítését is várjuk. Az óvodások és kisiskolások dolgozzanak A4-es lapra, minimum 6 részre osztva a lapot, az V-XII. osztályosok pedig A3-as méretű, 8 részre osztott lapra. A képregény lehet fekete-fehér (grafika) vagy színes, választható technikával megoldva. Itt is a lényegretörő ábrázolást, az aprólékos kidolgozást pontozzuk.
Tavalyi évhez hasonlóan, ebben az évben is kiterjesztjük pályázatunkat, csatlakoztva a 2019-es II. Rákóczi Ferenc-emlékévhez. Örömmel fogajuk a neves fejedelmünkhöz, valamint a kurucokhoz kapcsolódó munkákat a portré, illusztrálás és képregény kategóriákban.

 

A rajzok hátoldalán kérjük feltüntetni nagy nyomtatott betűkkel:
– a rajz címét,
– a rajzot készítő diák nevét és osztályát, óvodások esetében a csoportot és a gyermek életkorát,
– a felkészítő tanár nevét,
– a település és iskola teljes nevét románul és magyarul.

 

A munkákat 2019. április 15-ig lehet beküldeni (postai bélyegző dátuma), de iskolánk portáján is le lehet adni. A borítékra írják rá: Szent László, a lovagkirály – rajzpályázat.
Kérjük egy A4-es, 5 lejes bélyeggel felbélyegzett és megcímzett válaszboríték mellékelését is. Amennnyiben több rajz érkezik egy osztályból, a résztvevők névsorát kérjük egy közös jelentkezési lapra felírni.
Az ünnepélyes díjkiosztót iskolánk dísztermében szervezzük meg, 2019. május 14-én (kedden), 14.00 órától, a Varadinum programsorozat részeként.

 

Érdeklődni Tankó Zita szervezőnél a zita.tanko@yahoo.de vagy zitus71@freemail.hu elektronikus címeken, illetve a 0745-861660-as telefonszámon.

 

JELENTKEZÉSI LAP ISKOLÁSOKNAK    |    JELENTKEZÉSI LAP ÓVODÁSOKNAK