A Renovabis segélyszervezet támogatói zarándokoltak Nagyváradra

Támogatói számára szervezett zarándoklatot a Renovabis németországi egyházi segélyszervezet Kelet-Magyarországon és Románia nyugati egyházmegyéiben 2019. április 29. – május 3. között.

Kedden 2019. április 30. déltől, szerdán 2019. május 1. délig, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye vendégei voltak a németországi látogatók. A huszonnégy adakozót négy Renovabis munkatárs kísért el ezen, az első ilyen jellegű zarándoklaton.

 

Böcskei László megyés püspök fogadta a Nyíregyházáról érkező vendégeket, akit munkatársai segítettek abban, hogy két napon át, érdekkeltő formában mutassák be azokat a lelkipásztori, kulturális és szociális jellegű tevékenységeket és projekteket, amelyeket az elmúlt évtizedek folyamán a Renovabis segélyszervezet támogatásával sikerült megvalósítani.

 

A zarándokok meglátogatták a székesegyházat és az ideiglenesen itt tárolt kincstárat, szentmisén vettek részt a Vártemplomban és megtekinthették az egyházmegye bölcsőjének számító Szent László-korabeli székesegyház maradványait.

 

 

 

A látogatás második napján a katolikus iskolát, az egyházmegyei Caritas Catolica székhelyét és a Szent Erzsébet Idősek otthonát, annak lakóit ismerhették meg a vendégek.

 

A nap második felében a Nagyváradi Görög Katolikus Egyházmegyébe látogattak, ahonnan csütörtökön Temesvárra utaztak, hogy ott is megismerjék a helyi jellegzetességeket.

 

KÉPEK