De la „like” la „amin”

În fiecare an, Episcopia Romano-Catolică de Oradea se alătură invitației Sfântului Părinte pentru a sărbători Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale. La 15 iunie 2019, s-a organizat ziua Mass-Media la Oradea a Diecezelor Oradea, Satu-Mare, Alba-Iulia și Timișoara, participanții au putut auzi despre experiențele călătoriei cu Papa, de  la Micaci Cristian care a reprezentat aceste patru dieceze, iar tinerii înscriși la un concurs mass-media și-au prezentat rodul muncii și au fost recompensați de E.S. László Böcskei, episcop diecezan de Oradea.

La 2 iunie anul acesta a fost a 53-a  Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale, când Papa Francisc a vorbit despre călătoria din rețeaua socială – de la community la comunități – către comunitățile umane în mesajul său adresat  cu această ocazie, stabilind calea pentru a ajunge de la un like la amin.

Ziua Mondială a Comunicațiilor din acest an a fost răsplătită extraordinar, deoarece la 2 iunie Sfântul Părinte se afla încă în țara noastră, apoi la Blaj a beatificat pe cei șapte martiri ai Bisericii Greco-Catolice. În timpul vizitei Apostolice, Papa a fost însoțit de un reprezentant de presă și din partea Bisericii Catolice, Micaci Cristian, un membru al personalului Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, care ne-a comunicat pe 15 iunie, exeperiența sa cu această ocazie.

În același timp, întâlnirea din acest an a fost determinată de pregătirea pentru Congresul Euharistic Internațional de la Budapesta în 2020, în care Episcopia Romano-Catolică de Oradea a anunțat un concurs mediatic pentru a îndrepta atenția tinerilor către sursa fundamentală a vieții noastre, Cristos Euharistic. Lucrările prezentate pentru concurs au fost evaluate de juriul format din trei membri și premiate de către episcopul Diecezan László Böcskei, în cadrul celei de a noua ediții a Conferinței Mass-Media.

Sursa: gerhardus.ro