Sikeres jótékonysági orgonakoncert Noel gyógyulásáért

Jótékonysági orgonakoncertet szervezett a váradszöllősi plébánia 2019. november 15-én, pénteken. Orgonán Józsa Domokos helyi orgonista szólaltatta meg a következő műveket: Johann Bernhard Bach (1676-1749) B-Dúr Ciacona – Téma és 20 variáció, G-Dúr Ciacona – Téma és 25 variácó, valamint Johann Sebastian Bach (1685-1750) c-moll Passacaglia és Fúga BWV 582.

A rendezvény célja az összefogás Ölyüs Noel Róbert gyógyulásáért, és mindazok megszólítása volt, akik szándékuk és lehetőségeik szerint segíteni szeretnének.

Noel 2019 júniusában született Bihar megyében, Érkörtvélyesen és nemrégiben az SMA-1 nevű genetikai betegséggel, azaz gerinc eredetű izomsorvadással diagnosztizálták. A szülők a Zolgensma nevű gyógyszerre gyűjtenek, ami több mint 2,1 millió dollárba kerül, és az orvostudomány jelenlegi állása szerint nemcsak egy teljes értékű élet, de a gyógyulás egyetlen lehetősége is a négyhónapos kisfiú számára.

Az emberi élet értéke megfizethetetlen, de sok esetben sajnos anyagi lehetőségek függvénye.

Példaértékűek a civil kezdeményezések, és az, ahogyan többen az ügy mellé álltak. Ehhez csatlakozott péntek este a váradszöllősi plébánia közössége és a koncertre látogató segíteni vágyók is, hogy igényes művészi élményben részesülve, adakozással járuljanak hozzá Noel gyógyulásához.

Idén 10 éves a plébániatemplom orgonája, a péntek esti pedig pontosan a 100. koncertalkalom volt a Szentháromság templomban. Ennél nemesebb ügyet nem is szolgáltatott volna ez az ünnepi alkalom.

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik segítettek a kezdeményezés népszerűsítésében, és azoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt, valamint anyagi hozzájárulásukkal azt az ügyet, melynek támogatására létre jött. Jóvoltukból Noel számára 3460 lej gyűlt össze.

Szlopp Bernadette

Follow by Email
Facebook