Sikeres jótékonysági orgonakoncert Noel gyógyulásáért

Jótékonysági orgonakoncertet szervezett a váradszöllősi plébánia 2019. november 15-én, pénteken. Orgonán Józsa Domokos helyi orgonista szólaltatta meg a következő műveket: Johann Bernhard Bach (1676-1749) B-Dúr Ciacona – Téma és 20 variáció, G-Dúr Ciacona – Téma és 25 variácó, valamint Johann Sebastian Bach (1685-1750) c-moll Passacaglia és Fúga BWV 582.

A rendezvény célja az összefogás Ölyüs Noel Róbert gyógyulásáért, és mindazok megszólítása volt, akik szándékuk és lehetőségeik szerint segíteni szeretnének.

Noel 2019 júniusában született Bihar megyében, Érkörtvélyesen és nemrégiben az SMA-1 nevű genetikai betegséggel, azaz gerinc eredetű izomsorvadással diagnosztizálták. A szülők a Zolgensma nevű gyógyszerre gyűjtenek, ami több mint 2,1 millió dollárba kerül, és az orvostudomány jelenlegi állása szerint nemcsak egy teljes értékű élet, de a gyógyulás egyetlen lehetősége is a négyhónapos kisfiú számára.

Az emberi élet értéke megfizethetetlen, de sok esetben sajnos anyagi lehetőségek függvénye.

Példaértékűek a civil kezdeményezések, és az, ahogyan többen az ügy mellé álltak. Ehhez csatlakozott péntek este a váradszöllősi plébánia közössége és a koncertre látogató segíteni vágyók is, hogy igényes művészi élményben részesülve, adakozással járuljanak hozzá Noel gyógyulásához.

Idén 10 éves a plébániatemplom orgonája, a péntek esti pedig pontosan a 100. koncertalkalom volt a Szentháromság templomban. Ennél nemesebb ügyet nem is szolgáltatott volna ez az ünnepi alkalom.

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik segítettek a kezdeményezés népszerűsítésében, és azoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt, valamint anyagi hozzájárulásukkal azt az ügyet, melynek támogatására létre jött. Jóvoltukból Noel számára 3460 lej gyűlt össze.

Szlopp Bernadette