Jézus születésének örömhírét hirdették a szilágysomlyói fiatalok

A Székelykapuk-Zöldkapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül, a nemzetközi betlehemes versenyre jelentkezett a szilágysomlyói római katolikus plébánia Hírmondó csapata. A kilenc VI-VIII. osztályos gyermek műsorukat öt különböző helyen adták elő, így hirdetve az örömhírt.

Első fellépésünk december 17-én volt, a város kultúrotthonában, mégpedig az „I. Családi Advent Szilágysomlyón” nevű jótékonysági vásáron.

Második fellépésünk december 18-án, Szilágysomlyón a Nőszervezet és a Játékkuckó által az I-IV. osztályosok számára megszervezett rendezvényen volt.

Harmadszor a nagyváradi Római Katolikus Püspökségen léptünk fel december 19-én, majd december 24-én a szilágybagosi Idősek Otthonában, ahol a cserkészekkel együtt egy rövidebb műsort is előadtunk.

A betlehemes játék ötödik bemutatója a szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia karácsonyi műsorának keretében történt.

Lelkesen vittük az örömhírt az embereknek és a próbákat is nagyon élveztük. Legfőképp az motivált minket, hogy ezáltal hozzájárulhatunk a hagyományok megőrzéséhez, valamint az, hogy a kisebb gyermekekkel is megszeretessük ezt a hagyományt. Úgy véljük, hogy Isten segítségével sikerült ezt a ,,küldetést” is teljesíteni.

Egri Kriszta, VII. osztályos betlehemező