Etikus kommunikáció és fotográfia

Leszámolás a sztereotípiákkal, személyi adatok védelme, gyermekvédelem, megerősítő képalkotás segélyszervezetek által támogatott emberekről, közösségekről – ilyen és számos ehhez hasonló témáról esett szó az európai Caritas szervezetek kommunikációs szakembereinek találkozóján, amelyet az írországi Maynooth városában tartottak 2020. január 8–9. között, az ír Caritas székhelyén, és amelyen a Romániai Caritas Konföderáció képviseletében a Nagyváradi Caritas Carolica munkatársa is részt vett. A találkozó az Európai Unió által finanszírozott TEACH projekt keretében valósult meg.

A projektben 6 európai Caritas szervezet vesz részt: Ausztriából, Cehországból, Írországból, Nagy Britanniából, és Romániából. A projekt célja hogy megerősítse es hatékonyabbá tegye az emberbaráti szolgálatot, és elsősorban az önkénteskedni vágyókat szólítja meg, de érdekes információkkal szolgálhat bárki számára.

A projekt társfinanszírozója az Európai Bizottság, az „EU önkéntresek emberbaráti szolgálata” elnevezésű kezdeményezés keretében, amely lehetőséget biztosít az Uniós tagállamok állampolgárainak arra, hogy nemzetközi segélyprogramokban vegyenek részt.

Szombati-Gille Tamás