Jóhírt vittek a bihari diákok

Decemberben egy hagyományos betlehemessel indultak útnak, immár harmadik alkalommal, a bihari Gáspár András Iskola diákjai a Székely Kapuk-Zöld Kapuk nemzetközi projekt apropóján. Több mint 10 helyen mutatták be előadásukat, különböző felekezetű templomokban, imaházakban, a nagyváradi Római Katolikus püspökségen, a Mária Rádióban, a bihari polgármesteri hivatalban, vállalkozóknak, iskolai ünnepségeken… Az egyik legizgalmasabb helyszín a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola volt, ott ugyanis megyeközi verseny formájában 15 csapat adta elő pásztorjátékukat, betlehemesüket. Színvonalas műsorok, korhű viselet, csengő hangon szálló dalok varázsoltak minket el.

Idén egy saját gyűjtésű, Biharra jellemző pásztorjátékot adtak elő a diákok, amire az ízes nyelvezet, autentikus öltözet, humor volt a jellemező. Felkészítő tanárként újra nagy örömben volt részem, hogy egy odaadó, lelkes diákcsapat tagja lehettem, akik munkájukkal, jókedvükkel megalapozták a szeretet ünnepének megélését!

Köszönet azoknak az embereknek, akik megnyitották előttünk szívük ajtaját, és köszönet az iskola igazgatójának, Csorba Mihálynak, aki egyengette, előkészítette számunkra az utat, hogy minél több helyre elvihettük a jóhírt.

Csorba Krisztina