Házasság Hete 2020 – Csapatjáték szerelemmel

A Házasság hete rendezvénysorozat közel két évtizede Angliából indult el, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Erdélyben 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével (www.hazassaghete.hu, www.hazassaghete.ro). Ezeken a rendezvényeken nyíltan beszélünk a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszünk gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat.

A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

Az idei rendezvénysorozathoz a nagyváradi esperesség két programmal kapcsolódik be:

  • Február 14-én, péntek este 19.00-20.00 óra között a Szent László Római Katolikus iskolában egy vacsorára várjuk a házasokat, melynek mottója ,,A szerelem íze – tápláld a kapcsoladat!”. Elegáns gyertyafényes vacsorára várjuk a párokat, ahol a menük mellé közös élményeket főzünk ki, sok sok meglepetéssel! Fontos: A vacsora előző regisztrációhoz kötött a hely befogadó képessége miatt! (jelentkezés a plébániákon, vagy a 0770-102113  számon).
  • Február 15-én, szombat 18.00 órakor a Szent László Római Katolikus iskola kápolnájában: Házaspárok útja- Szereled? Szereljük! Az élet bölcsőjének, a házasságnak az útja. A házasságápolás egyik szép módja lehet, ha a párok eljönnek ide, és átbeszélgetik a már közösen megtett útjukat, az átélt örömöket, nehézségeket, és a rájuk váró feladatokat is áttekintik, és persze rápillantanak a mai élethelyzetük legfontosabb kihívásaira.

A harmadik program az egész egyházmegyére kiterjed, mégpedig február 16-án a plébániákon, a szentmise közös megünneplése után, a plébánosok megáldják a házaspárokat, akik megújítják házassági fogadalomukat.

Kovács Katalin