Húsvét hete, most kicsit másképp

A székelyhídi római katolikus plébánia és a családos csoport önkéntesei Galamb Erzsébet irányításával a város idős, segítségre szoruló személyeinek és családoknak juttattak el élelmiszer csomagokat ezekben a nehéz napokban.

Húsvét hete, most kicsit másképp… A templom ajtaja zárva, egy ideje nincsenek hívek jelenlétében bemutatott szentmisék. Sem bibliaóra. Nem lesz nagypénteki szertartás, és a tűzszentelésen sem lehetünk jelen. A feltámadási ünnepséget is csak legfeljebb a médián, interneten keresztül láthatjuk. Nem találkozhatunk. A közösség nem ünnepelhet együtt. Be vagyunk zárva. Ebben a beszűkült helyzetben, amikor sem jobbra sem balra nem léphetünk, csak egyet tehetünk: felfelé nézni. Az nem tilos. Felnézni és hálát adni, mindazért amink van. Imádkozni a betegekért, az elesettekért, a közösség idősebb tagjaiért. Most róluk szól minden. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra!

A lelkes, segítőkész csapat tagjai Galamb Erzsébet, Hasznosi Imre, Braun László, Sajó Mária, Véső Ildikó, ők mind családjaikkal együtt, és még sokan mások.

Tatai István