Elhunyt az egyházmegye betegeinek jótevője

Fájdalmas szívvel vettük tudomásul, hogy a Caritas Catolica régi támogatója, és közösségünk személyes jó barátja, a hollandiai Trijntje Stellingwerff, az időskorból fakadó hosszas szenvedés után eltávozott az élők sorából.

Fugyivásárhelyen kezdte a segítségnyújtást, ahol az egyházi közösséget és a helyi szegényeket támogatta a forradalom után, majd később, 1999-től amikor Fugyivásárhely plébánosát Rajna József atyát nevezték ki a katolikus Caritas igazgatójává, oda is követte őt szponzorként és tevékenységét onnantól kezdve a teljes egyházmegye rászorulóinak javára fejtette ki. Egyre több nehézségben igyekezett szállítmányokkal, gyógyszerekkel segíteni Hollandiából.

Személyesen válogatta, katalogizálta a gyógyszereket, precizitásával megkönnyítette a Caritas munkáját. Az Otthoni Beteggondozás részére kötszereket, segédeszközöket és szakmai tudást adott, rendszeresen meglátogatta az egyházmegye betegeit. Mindig volt hozzájuk egy-egy jó szava. Sosem felejtjük el kedves mosolyát, amellyel beragyogta a szenvedők napját, végtelen szeretetét, amellyel a betegek ágyához ment, puszilgatta, simogatta őket, mintha mindannyian saját rokonai volnának. Gyakran megesett, hogy a Caritas-nak biztosított szervezett segítségnyújtás mellett saját, személyes ajándékokkal is meglepte az ellátottakat.

Imádságainkban megemlékezünk róla, emlékét hálás szívvel őrizzük meg! Nyugodj békében Trijntje!

A Caritas Catolica Sajtóirodája