S-a stins din viaţă binefăcătoarea bolnavilor din Dieceza de Oradea

Am aflat cu inimile îndurerate, că sponsora care ani îndelungaţi a sprijinit Caritas Catolica, prietena întregii comunităţi caritative, olandeza Trijntje Stellingwerff  a încetat din viaţă, în urma unor lungi suferinţe provocate de problemele vârstei înaintate.

Activitatea caritativă a început-o la Oşorhei, unde după revoluţie, a sprijinit enoriaşii şi nevoiaşii din localitate. Ulterior, din 1999, când preotul din Oşorhei, părintele Jozsef Rajna a fost numit director la Caritas Catolica, l-a urmat acolo, ca sponsor şi şi-a extins activitatea caritativă asupra celor în suferinţă şi nevoie, din întreaga dieceză. A încercat să ajute din răsputeri, înfruntând problemele, trimiţând transporturi şi medicamente din Olanda.

Ea personal a ales şi a cataloghizat medicamentele, cu o precizie minuţioasă, uşurând munca celor de la Caritas. Pentru Centrul de Îngrijire la Domiciliu, a oferit pansamente, materiale auxiliare dar şi priceperea şi experienţa ei profesională. A vizitat cu regularitate  bolnavii aflaţi sub tratament la domiciliu, având câte-un cuvânt de încurajare pentru fiecare. Nu vom uita niciodată zâmbetul ei plăcut care a luminat ziua celor aflaţi în suferinţă, nici dragostea ei neţărmurită cu care păşea la patul bolnavilor, pupându-i şi mângâindu-i, de parcă ar fi fost rudele sale. Deseori, pe lângă ajutorul organizat acordat Asociaţiei Caritas Catolica, făcea cadouri personale pentru îngrijiți.

Ne vom aminti de ea în rugăciunile noastre, şi îi vom păstrăm amintirea, cu inimile pline de recunoştinţă. Odihneşte-te în pace, Trijntje!

Biroul de Presă al Caritas Catolica