Kiértékelték a Caritas Catolica szükségállapot idején kifejtett tevékenységét

Az egyházmegyei Caritas Catolica vezetőivel találkozott a nagyváradi püspökség székhelyén Böcskei László megyéspüspök csütörtökön, 2020. május 14-én. A megbeszélés alkalmával, Rajna József igazgató és Dunai József ügyvezető igazgató tájékoztatása alapján, kiértékelték az egyházmegyei Caritas Catolica egyesületnek a már két hónapja tartó szükségállapot idején kifejtett tevékenységét.

A Caritas Catolica által működtetett idös otthonokban eddig zavartalanul folyt a szolgálat, bár a rendkívüli körülmények komoly próbára tették az alkalmazottakat. A hatóságok által előírt tizennégy napos vesztegzár ellenére, a személyzetnek eddig sikerült helyt állni a gondozottak szolgálatában. Hatékony munkát végeztek az önkéntesek csoportjai is, akik a szükséges segítséget nyújtották a rászorulóknak. A házi beteggondozási szolgálat is zavartalanul működött, a szolgálatot igénylők száma ebben az időszakban lényegesen megnövekedett.

A megbeszélés alkalmával a további lépésekről is tanácskoztak a résztvevők annak érdekében, hogy a szigorítások enyhítése után is, a Caritas Catolica még nagyobb erőbefektetéssel tudja teljesíteni gondozottjainak ellátását, a szegények megsegítésének feladatát.

A megbeszélés végén, amelyen részt vett Varga Sándor ökonómus is, a főpásztor megköszönte a Caritas Catolica munkaközösségének a kitartó és önfeláldozó munkát.  Egyben arra is figyelmeztetett, hogy a szigorítások enyhítése utáni új helyzetben is nagy szükség lesz mindenkire, aki az egyházi intézmények és a szegények megsegítésén fáradozik. „Mindenkinek hozzáállására számítunk továbbra is. Isten áldása óvjon meg mindenkit!” – üzente a főpásztor.