Kéztől a lélekig – kreatív napokat szervezett a Menta-Várad Egyesület

A Menta-Várad Egyesület 9-15 év közötti gyermekek és fiatalok számára szervezett napközis tábort Nagyváradon, a kanonok sori székhelyén, 2020. augusztus 4-7. között.

Egy olyan kreatív hétre hívták meg az egyesület munkatársai a fiatalokat, amelyben sikerélményeket, fejlődést, új barátokat, önbizalmat, szabadtéri mozgásos feladatokat, számos készség fejlesztését, kommunikációs gyakorlatokat, és az alkotás örömét ígérték nekik, és mindez meg is valósult a napi program által, reggel 8.00 és délután 15.30 között.

Nem hiányzott a játék, a közös munka (varró- és festőműhely), de volt zene és tánc is, sőt szabadtéri foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek. A vidámsággal, derűvel és nyitottsággal készített alkotásokat a tabor végén hazavihették a résztvevők.

Idén első alkalommal szervezte meg napközis tábortát a Menta-Várad Egyesület, Kiss Márton lelkipásztor vezetésével, Molnár Ágnes, Scheck Zsuzsanna, Bara Tünde és Péter Mária (Imelda nővér) munkatársak segítségével A szervezők szeretnének hagyományt teremteni ebből a rendezvényből, és a tervek szerint már a szeptemberi iskolakezdésig meg fogják ismételni.