Jó nekünk itt lenni! – a nagyváradi schönstatti családcsoport lelkigyakorlata

A nagyváradi schönstatti családcsoport nyári tábora idén a jelenlegi szükségállapot miatt nem jöhetett létre. Hogy mégse a lelki feltöltődés mégse maradjon el, az elmúlt hétvégén, 2020. augusztus 8-9. között kétnapos lelkigyakorlatot szerveztek a családok számára. Böbe nővér, Schönstatti Mária nővér vezetésével négy család vett részt a találkozón. Lelkivezetőként jelen volt Ozsváth József szilágysomlyói plébános is.

A nővér Kentenich atyát, a mozgalom alapítóját állította példaként a résztvevők elé, aki önként vállalta a dachaui koncentrációs tábor szenvedéseit, ahol mindvégig kitartott és Isten akaratának minél tökéletesebb teljesítésére törekedett.

A párbeszélgetések során, a házaspárok megoszthatták gondolataikat egymással, válaszokat keresve arra, hogy mit tehetnének egymásért, hogy még boldogabb legyen a házasságuk, vállalva a nehézségeket is. Fontos volt, hogy ne csak a saját érdekeinket nézzük, hanem a TE fontosságát is. Mindkét napon, szentmisével adtunk hálát egymásért, családjainkért, közösségünkért, egyházunkért.

A találkozó programja ugyanakkor magába foglalt még családi vetélkedőt, kötetlen beszélgetést, esti mesét a gyerekeknek és tábortüzet is.

Hálásan köszönjük ezt az alkalmat, ami rávilágított arra, hogy csak együtt lehetünk igazán teljesek, és így családként, közösségként építhetjük a leghatékonyabban Isten országát.

Majoros Attila és Gabriella

A Schönstatti családos hétvége mindannyiunk számára sokat jelentett. Ha akár egy kicsit is együtt lehetnek családjaink, az örömforrást jelent mindannyiunknak.

Míg a gyerekek felhőtlenül játszhattak, mi házastársak egymásra hangolódhattunk. Ezekben a közösségi alkalmakban azt szeretem a legjobban, hogy házaspárunkkal kettesben lehetünk egy kicsit, és ilyenkor olyan mélységekbe vihetjük a kapcsolatunkat, amilyenbe gyerekek mellett nem lehet. És ezekre a lelki töltődésekre oly nagy szükségünk van, mint a levegőre.

A hétvégén megszervezett játékok jobban összekovácsoltak úgy családként, mint házaspárként. Szükségünk van az ilyen lelki és testi töltődésekre, ahol a gondolataink Isten köré fonódnak, hisz manapság nagyon keveset beszélünk Róla és a keresztény életről. Hálásak vagyunk minden ott töltött percért és tapasztalatért.

Bogya János és Ingrid