A járvány megszűnéséért imádkoztak a gyermekek

Minden év október 18-án, helyi idő szerint 9.00 órakor világszerte gyermekek imádkoznak a békéért. 2005-ben Karakaszból (Venezuela) indult az „Egymillió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért” nevű kezdeményezés, amelyhez eddig egyházmegyénk gyermekei is minden évben csatlakoznak. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Mivel 2020-ban október 18-a vasárnapra esett, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum I-IV. osztályos diákjai a Nagyvárad-Olaszi plébániatemplomban, míg az V-XII. osztályos diákok a székesegyházban kapcsolódtak be az imába hétfőn, 2020. október 19-én, 9.00 órakor, a járványügyi szabályok szigorú betartásával.

A székesegyházban Böcskei László megyés püspök vezette be az imát, amely az ő áldásával ért véget. A főpásztor kihangsúlyozta, hogy azért kérjük a Szűzanya segítségét, mert szeretjük őt, és hisszük azt, hogy az ő oltalma alatt mi is jobbak tudunk lenni, és a mi imánk által megváltozik, jobb lesz ez a világ. Ha fénnyel hasonlítanánk össze az imának az erejét, akkor ezen a napon a világunk minden bizonnyal sokkal ragyogóbb lenne, a gyermekek imája teszi azt fényesebbé. Ha van fény, akkor van biztonság, akkor több a béke, a szeretet, nagyobb az egység. Arra bíztatta a megyés püspök a jelenlevőket, hogy foglalják imáikba mindazt, ami nyugtalanítja őket, olyan időkben, amelyekben tanácstalanok vagyunk és törékenyeknek bizonyulunk. Nem tudjuk, hogy holnap mehetünk-e még az iskolába, örülhetünk-e még a találkozásoknak. A megyés püspök bíztatására azokat is imáikba foglalták a diákok, akik közel állnak hozzájuk, a szeretteiket, akiket a Szűzanya oltalmába ajánlottak. Imádkoztak továbbá azokért, akik a járvány terjedése ellen küzdenek, a kórházban levő betegekért, ápolóikért, az orvosokért, az egész világért, hogy Isten ereje mutatkozzon meg benne. „Azt kívánom nektek, hogy az a fény, amelyet ma meggyújtunk az ima által, járja át az egész világot, hozzon reményt, tegyen erőssé és kitartóvá minket, hogy Isten ereje megmutatkozzék általunk is ott, ahol élünk.” – mondta az egyházmegye elöljárója.

Az elmúlt évektől eltérően, amikor a világbékéért imádkoztak a gyermekek, idén az imaszándékok között a járvány megszűnése is helyet kapott.

KÉPEK  |  VIDEÓ