Rendhagyó gyűjtés az egyházmegye templomaiban

Az Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon minden évben jótékonysági célú gyűjtést szerveznek az egyházmegye templomaiban, melyet a Caritas Catolica ellátásában levő szegények vagy betegek megsegítésére ajánlanak fel. A gyűjtést idén November 15-én, vasárnap szervezik meg. A vírusválság miatt kialakult nehéz időszakra való tekintettel a Caritas vezetősége úgy döntött, hogy idén a befolyt adományokat nem központosítják, hanem plébániai közösségekben maradnak, hogy azokat mindenhol a helyi rászorulók megsegítésére fordíthassák, és saját belátásuk szerint olyan személyekhez és családokhoz juttassák el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Aki szeretne jótékony célra adakozni, leadhatja adományát a saját templomában a vasárnapi mise keretében, vagy bármikor a hét folyamán a helyi plébániai közösségben. Adományokat ugyanakkor le lehet adni személyesen a Caritas Catolica pénztáránál is, hétköznaponként 9–13 óra között (Ion Creanga tér, 2 szám, Nagyvárad), vagy banki átutalással a RO58BTRL00501205736672XX számlaszámra (lej átutalások).

Tavaly a Szent László bentlakás működtetésére és a diákok ellátására ajánlották fel a Szent Erzsébet Gyűjtést. Akkor a székesegyház és további 64 római katolikus plébánia mellett, egy vidéki református plébánia is részt vett a gyűjtésben.

Idén is számítanak a jólelkű emberekre, hogy biztosabb, élhetőbb körülményeket és szebb ünnepet biztosíthassanak a nélkülözésben, vagy betegséggel élő személyeknek, családoknak.

A Caritas Catolika sajtóirodája