Kiértékelték a betlehem-készítő pályázat alkotásait

Ferenc papa Admirabile signum 2019. decemberében kiadott apostoli levelében megfogalmazott bátorítás alapján, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség betlehem-készítő pályázatot hirdetett meg az egyházmegye családjai számára Szállást adunk a Szent Családnak címmel. A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri bírálta el 2020. december 17-én, csütörtökön 18.30 órakor a nagyváradi székesegyházban.

A székesegyház plébániájához tartozó Perei család alkotását nyilvánították nyertesnek, gratulálunk nekik! Amint a zsűi tagjai is elmondták, a versenynek egy győztese és huszonhat nyertese volt, hiszen az alkotás által minden család gazdagodott lelkiekben és szellemiekben.

Huszonhét pályamunkát neveztek be a versenybe az egyházmegye több plébániájáról: Nagyvárad-Székesegyház, Nagyvárad-Olaszi, Nagyvárad-Szent Katalin-telep, Nagyvárad-Szőllős, Margitta, Baromlaka, Szilágysomlyó, a nagyváradi vincés nővérek, a Menta-Várad Egyesület, a Szent László óvoda családjai.

A pályamunkákat Szent Család Vasárnapig (december 27.) lehet megtekinteni és megcsodálni a templom Szent család-oltáránál, a róluk készült fotókat az egyházmegye Facebook oldalán lehet megtalálni és advent negyedik vasárnapjának éjféljéig értékelni. A második díjazott alkotás az lesz, amely a legtöbb értékelést kapja a közösségi oldalon. Minden pályázó család elviheti alkotását december 28. után, az átvételkor emléklapot és könyvjutalmat kap az egyházmegye főpásztorától, Böcskei László megyés püspöktől.

KÉPEK VIDEÓ