Házszentelés a nagyváradi püspökségen

A püspökség alkalmazottainak jelenlétében végezte el Böcskei László megyés püspök a házszentelés szertartását a Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában kedden, 2021. január 12-én. A liturgikus szertartást követően évnyitó beszédet intézett a főpásztor munkatársaihoz, bátorítva őket, hogy meg tudjanak felelni az előttük álló új év kihívásainak.

Családnak nevezte a főpásztor a munkaközösséget, amelyben minden egyes tagnak támogatnia kell társát úgy szakmailag, mint emberileg. „Egy olyan munkaközösséget szeretnék megteremteni – mondta az egyházmegye elöljárója – amely egy házhoz hasonlít, amelynek nyitott az ajtaja a befogadásra, tágas ablakai vannak, amelyek sok fényt engednek át, és nagy a kéménye, hogy rajta keresztül könnyen távozhasson a felgyűlt feszültség, megfáradás.”

Azt is felvázolta munkatársainak Böcskei László püspök, ami rájuk vár az új évben: számíthatnak sok munkára, megoldásra váró feladatokra, és új utak keresésének a szükségességére, az egyre gyakoribb ismeretlen helyzetekben. „Számítsatok arra is, hogy néha el fogunk fáradni, és már most készüljünk arra, hogy ezeket a pillanatokat helyesen tudjuk kezelni: akkor is, amikor mi fáradunk el, akkor is, amikor valamelyik munkatársunkon tapasztaljuk az elfáradás, a segítségre szorulás jeleit” – folytatta bátorító üzenetét a megyés püspök, aki ugyanakkor új lehetőségeket is kilátásba helyezett: „Új fejezetek előtt állunk saját életünkben és az egyházmegye történetének szempontjából”.

Köszönetet intézett az egyházmegye elöljárója mindazoknak, akik a munkaköri kötelezettségen túl is vállaltak és teljesítettek szolgálatot.

KÉPEK