„Jó itthon lenni” – Tervek és megvalósítások a tasnádi plébánián

Plébániánk életéről 2020-ban elmondható, hogy egy tervekkel és megvalósításokkal teli időszakot tudhatunk magunk mögött. Fontosnak tartjuk a fiatalokkal és gyerekekkel való foglalkozást, és úgy érezzük, értelme és pozitív hatása is van munkánknak. Olyan alkalmakat tudhatunk magunk mögött 2020-ban, amely során a gyerekek és fiatalok számára a közösségi találkozás igényét is sikerül kielégíteni. Az idei ifjúsági és gyermekprogramok keretében második alkalommal szerveztük meg Tasnádon a keresztény focikupát.

Ezúttal, a járványhelyzetre való tekintettel, szabadtéren és, az előző évvel ellentétben, csak tasnádi gyerekek részvételével. Négy csapat, két csoportban mérettette meg magát, majd a felnőttek csapatával is megmérkőztek a győztesek. Míg a járványügyi szabályozások megengedték, a katolikus és református plébániák karöltve a helyi sportteremben biztosították a nagyobbak számára péntekenként az örömfocizást.

Fontos számunkra, hogy minden évben olyan tevékenységeket szervezzünk, amelyek a „jó itthon lenni” érzést ápolják és erősítik, valamint közelebb hozzák a gyerekeket és fiatalokat a templomhoz. Az elmúlt öt év elengedhetetlen és fontos eseménye volt adventben egy ifjúsági és gyereknap megszervezése. 2020-ban, sok más eseménnyel együtt ez is átszerveződött. Advent szombatjain, az ünnepélyes közösségi gyertyagyújtások alkalmával, – a plébánia nőszövetségének hála – sikerült olyan kézműves foglalkozásokat előkészíteni, amelyek alapanyagát a gyerekek hazavihették. Később visszahozott munkájukkal szépítették templomunk karácsonyi díszítését. Fiataljaink a nőszövetség további kiscsoportos kézműves foglalkozásain is részt vehettek.

Hálával tartozunk a Bethlen Gábor Alapnak, mivel anyagi támogatásukkal biztosították közös munkánk minőségét és elért eredményeit. Bár az elmúlt év sok vágyunkat nem engedte beteljesedni, ez nem tántoríthat el minket attól, hogy 2021-ben ne tervezzünk. Ezért idén szeretnénk még több olyan tevékenységet megvalósítani plébániánkon, amelyek által a gyerekek és fiatalok megtapasztalják, hogy jó itthon, jó a templom és jó Isten közelében lenni.

Gózner Artúr