Lanț de adorație euharistică online organizat de profesorii de religie

În cadrul pregătirilor pentru cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional, a fost lansat un lanț de adorație euharistică, la care participă profesorii de religie și elevii acestora din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, respective diecezele de Satu Mare, Oradea și Timișoara.

Prima ocazie de rugăciune a fost organizată de către profesorii de religie și elevii diecezei de Oradea joi, 4 februarie 2021. Patruzeci și unu dintre aceștia s-au oferit pentru a formula și a citi texte de meditație și rugăciune pentru adorația bazată pe primele 29 de versete ale capitolului 6 din Evanghelia după Sfântul Ioan. Cântecele redate între rugăciuni au fost, de asemenea, selectate de către aceste persoane. Adorația euharistică a fost condusă de către episcopul diecezan de Oradea, Böcskei László, care s-a rugat în capela Palatului Episcopal din Oradea, ceilalți participanți activi conectatându-se între ei și cu episcopul pe platforma Zoom. Ocazia de rugăciune a putut fi urmărită în direct și pe pagina de Facebook hittan.ro. Profesorii de religie din celelalte dieceze, împreună cu elevii lor, au participat într-un număr foarte mare la rugăciune, prin intermediul transmisiunii în direct.

Adorația euharistică a fost deschisă de către episcopul Böcskei László, care a subliniat importanța legăturii în rugăciune dinaintea Preasfintei Euharistii, apoi a ținut o meditație în cadrul căreia a vorbit despre semnificația întâlnirilor care ne sfințesc. Rugăciunea ce a marcat profund sufletul multora dintre participanți, s-a încheiat cu binecuvântarea euharistică.

Următoarea ocazie a lanțului de adorație euharistică va fi condusă de către Kerekes László, episcop auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, în data de 4 martie, de la ora 20. Organizarea acestui prilej de rugăciune a fost asumată de către profesorii și elevii din Alba Iulia, Cluj-Napoca respectiv din județele Covasna și Harghita.