Ezerszer is igen! – elkezdődött a Házasság Hete

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye egy páros-közös sétára hívják az házastársakat, amit a schönstatti családok Kentenich és Tillmann atya tanítása alapján készítettek és a házaspárok útjának neveztek el.

A nagyváradi házaspárok hétfő, február 8. déltől, vasárnap, február 14-ig személyesen járhatják végig a Püspöki Palota kertjében a tizenhat stációból álló utat, követve a kijelölt ösvényt. Az egyes állomásokhoz való elmélkedéseket az egyházmegye honlapján találhatják meg, IDE kattintva hallgathatják meg és beszélhetik át.

A vidéken élő házastársak is átimádkozhatják és megbeszélhetik a kérdéseket, a fent említett segédanyag segítségével.

Ez az út mindazoknak szól, akik ráébredtek arra, hogy a házasságuk, a családi és személyes életük, a világgal való kapcsolatuk nem működik csak úgy magától, hiszen amint Tillmann atya mondta: „A harmónia nem öntermő fán nő”.

A házaspárok útja segítséget szeretne nyújtani, hogy a házastársak életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket szeretetben neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.

A püspöki palota kertjébe látogató párok, vagy az otthonukban elmélkedők életkortól függően rövidebb vagy hosszabb életszakaszra tekinthet vissza, és más a távlat, amely még előttül áll.

A sétaút tizenhat állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.