Imára hívja a járvány áldozatainak családjait Böcskei László megyés püspök

„Mindenható Urunk, atyáink Istene! Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.” (Erdő Péter bíboros imája járvány idején)

Kedves Gyászoló Testvéreim!

A világjárvány megmutatta, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk, és hogy mennyire egymásra vagyunk utalva. Miközben mindnyájan igyekszünk óvni magunkat és környezetünket, a vírus sok családból ragadott el egy szeretett személyt.

2021. február 27-én, szombaton 18 órakor a nagyváradi székesegyházban bemutatott szentmisében azokért szeretnénk imádkozni, akik a koronavírus-járvány áldozataivá váltak. Ebben a szentmisében együtt akarunk imádkozni azokkal a gyászoló családokkal, akiknek fájdalmát a járványügyi előírások is tetézték, hisz nem adhatták meg a végtisztességet elhunytjaiknak. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat és minden jóakaratú embert!

Ajánljuk közösen a Gondviselő Isten irgalmába elhunytjainkat, hisz mindannyian egy Atyának vagyunk a gyermekei és egy családnak vagyunk a tagjai.

Jelenlétükben és imáikban bízva Isten bőséges áldását kérem a gyászoló család életére.

Nagyvárad, 2021. február 12.

Böcskei László

megyés püspök