Éves nagygyűlését tartotta a nagyváradi Caritas Catolica

A nagyváradi Püspöki Palota Dísztermében, a járványügyi szabályok betartásával szervezte meg kedden, 2021. március 16-án éves nagygyűlését a Caritas Catolica Egyesület. A napirenden szerepelt a 2020-as pénzügyi ellenőrzési jelentés és mérleg ismertetése, valamint ez utóbbi megszavazása.

A tavalyi év költségvetését is bemutatták, és felvázolták a 2021-re tervezett költségeket, amelyet a jelenlevő tagok jóváhagytak. Rajna József igazgató, valamint Dunai József ügyvezető igazgató beszéltek a folyó év stratégiájáról, mindenki reményét fejezve ki az iránt, hogy eben az évben nem kell majd szembenézni és megoldást találni azokra a kihívásokra, amelyek az elmúlt esztendőben megnehezítették az egyesület működését, a szolgáltatások biztosítását. A beszámolókból kiderült, a nehéz helyzet ellenére is sikerült anyagi szempontból bizonyos szinten egyensúlyban maradni, de sok gondot okozott a járvány állapot lelki szempontból úgy a gondozottaknak, mint a gondozóknak, a szociális szolgáltatást biztosítóknak.

Böcskei László megyés püspök, aki házigazdája volt a gyűlésnek, hiszen lehetővé tette ennek biztonságban történő megszervezését a díszteremben, megköszönte mindenkinek az ügy iránti pozitív hozzáállást, és Ferenc pápának Irakban tett apostoli útja alkalmával elhangzott beszédekből inspirált gondolatokkal bátorította a jelenlevőket munkájuk további eredményes és reményteljes folytatására. A főpásztor az ő személyes, és az egyházmegye teljes támogatásáról biztosította a Caritas vezetőségét és a jelenlevő tagokat.

A gyűlés végén megemlékeztek az egyesület nemrég elhunyt tagjairól, és imádkoztak értük.