Biciklis zarándoklaton jutattják el Csíksomlyóra a nagyváradi egyházmegye imaszándékait

A hatályban lévő járványügyi előírásokra való tekintettel a csíksomlyói kegyhely idén sem tudja fogadni a tömegesen érkező zarándokokat, ezért a nagyváradi egyházmegye plébániái szalagra írják imaszándékaikat, amelyeket a püspökségen gyűjtenek be. Ezeket biciklis zarándoklat keretében viszik Nagykárolyba a Partiumi Háló Egyesület közreműködésével, ahonnan a csíksomlyói búcsú szervezői eljuttatják a kegyhelyre, a pünkösdi búcsúra.
Nagyváradról csütörtökön, 2021. május 6-án, ünnepélyes áldás után indul a zarándokcsoport Nagykárolyba. A 100 km-es útvonal elkerüli a forgalmas utakat. Nagykárolyban a vendéglátók szállást biztosítanak a zarándokok számára, akik másnap – szintén biciklivel – indulnak haza.
Lehet csatlakozni a meghirdetett zarándoklathoz, a részvételi szándékot egy ŰRLAP kitöltésével kell jelezni, hogy a szervezők felvehessék a kapcsolatot az érdeklődőkkel, és személyesen beszéljék meg a részleteket.
A zarándokok 8.00 órakor találkoznak a nagyváradi székesegyház előtti téren, ahonnan az áldás után 8.30 órakor indulnak Nagykároly irányába. A zarándokcsoport együtt halad, szükség esetén megállnak és pihenőt tartanak. Késő délutánra várható az érkezés. A részvétel ingyenes, szállást és meleg ebédet biztosítanak a szervezők.
A jelentkezők vigyenek magukkal sportos öltözetet, amelyben könnyen és jól tudnak mozogni, esőkabátot, uzsonnát, innivalót. A részvételi feltételek közé tartozik a megfelelő egészségi állapot, és ajánlatos már előre edzéssel készülni az útra. Ugyanakkor a jelentkezők megfelelő műszaki állapotban lévő, a KRESZ szabályainak megfelelő felszereltségű kerékpárt hozzanak, amelyen jól működik a meghajtás, a fék és a lámpák. A fényvisszaverő mellény kötelező, de kerékpáros sisak viselése is ajánlott.
Szeretettel várnak minden biciklizni szerető és zarándoklatot kedvelő Mária-tisztelőt.