Szent Lászlótól a Csíksomlyói Szűzanyához – biciklis zarándoklaton a Nagyváradi Egyházmegye imaszándékai

Böcskei László megyés püspök áldásával indult csütörtökön, 2021. május 6-án a nagyváradi székesegyház előtti Szent László szobortól Nagykárolyba a biciklis zarándok csoport, amely az egyházmegye plébániáitól, tanintézményeitől és egyesületeitől begyűjtött, szalagra írt imaszándékokat viszi el, hogy azok az Erdélyi Mária Út Egyesület segítségével eljussanak a Csíksomlyói kegyhelyre.

Szent Lászlótól a Csíksomlyói Szűzanyához – ez lehetne a zarándoklat mottója, hiszen több plébánia a Húsvét 5. Vasárnapján megtartott Szent László Zarándoknap alkalmával helyezte el a szalagra írt imaszándékait a szent király koponyaereklyéjét tartalmazó herma elé. A Szent László Iskola diákjai is imájukkal fordulnak a Szűzanyához.

A Nagyváradról indulókhoz útközben más plébániák kerékpáros zarándokai is csatlakoznak. A zarándoklat a Partiumi Háló Egyesület közreműködésével valósult meg.

A járványügyi helyzet miatt, a csíksomlyói búcsún idén sem lehet nagy létszámban részt venni, annak ellenére, hogy sikerült kieszközölni annak a hagyományos helyén, a Nyeregben való megtartását, éppen ezért az imaszándékok begyűjtése és a kegyhelyre való eljuttatása által fejezhetik ki a különböző egyházmegyék hívei a Szűzanya tiszteletében és az imában való egységüket.

 

KÉPEK  |  VIDEÓ