Úrnapja az egyházközségünkben című pályázat nyereménytábora Nagyváradon

„Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét” (Ef 6, 13) mottóval szervezték meg Nagyváradon 2021. augusztus 18-21. között a hittan.ro által meghirdetett úrnapi pályázat díjazottjainak táborát. A Csíkszentdomokosról, Kaplonyból, Margittáról és Érsemjénből érkező csapatok Szent László király nyomában járva felkeresték a város történelmi nevezetességeit, illetve 2021. augusztus 20-án, pénteken Szent István király ünnepén, Böcskei László megyés püspök vezetésével Szentjobbra zarándokoltak, ahol 11.00 órakor a helyi plébániatemplomban szentmisén vettek részt.

A jutalomtábor első napján élményszerű programokban volt részük több helyszínen is. Meglátogatták a nagyváradi várat, a Szent László-templomot, a püspöki székesegyházat és a püspöki palotát. Vezetésükre Pék Sándor, a Szent László templom plébánosa és Lakatos Attila, a püspökség történész munkatársa vállalkozott. A palotában Böcskei László megyéspüspök vendégszeretetét élvezték. Nem hiányzott a programból a premontrei rend történetével való ismerkedés sem, ebben Fejez Rudolf Anzelm apát nyújtott segítséget a három egyházmegye területéről érkező fiataloknak, valamint az őket kísérő tanároknak.

A tábor második napján Böcskei László váradi megyés püspök vezetésével, Szabó Ervin Nagyvárad-Olaszi plébános kíséretével Szentjobbra és Hegyközszentimrére látogattak, majd Nagyváradra visszatérve megtekintették az egyházi patikamúzeumot és a főpásztor meghívására zenés szeretetvendégségen vettek részt.

A pályázatot a közelgő Nemzetközi Euharisztikus Kongresszusra való előkészületre való tekintettel hirdették és szervezték meg, a Böcskei László megyés püspök által felajánlott jutalomtábor is ennek jegyében zajlott, ahol a lelkiségen, új ismeretek szerzésen, töltekezésen kívül, teret kapott a kikapcsolódási lehetőség is.

VIDEÓ 1  |  VIDEÓ 2  |  VIDEÓ 3 VIDEÓ 4  |  VIDEÓ 5