Segítség a tanévkezdéshez

Tanszeradományokat vittek a Caritas Catolica önkéntesei 2021. szeptember 15-én, szerdán a főként roma gyermekeket tömörítő nagyváradi Lucretia Suciu Gimnázium közösségének. A hét banánosláda és további tíz megtömött iskolatáskányi tanfelszerelés a Caritas osztrák szponzoraitól érkezett, Peter Zidar állandó diakónus és a Maria Ansbach plébániai közösség nyári gyűjtésének eredményeként. A csomagok vízfestékeket, füzeteket, írószereket, játékokat, iskolatáskákat, ruházati cikkeket és egyéb tanfelszerelést tartalmaztak.

„Ezek az adományok nagyon jól jöttek elsősorban mert ezek a gyerekek akik itt be vannak íratva, nem olyan családokból származnak ami más iskolákban megszokott. Egyrészt az iskolában való megmaradásukat segíti az adomány és hogy kedvük legyen bejárni, néha nagyon messziről, a város szeléről akkor is ha esik, akkor is ha égető napsütés van, vagy éppen nincs uzsonna amit délben egyenek. Az ilyen jellegű adományok motiválják őket. Megtanulnak olyan alapvető dolgokat, hogy megosszák a társukkal az eszközöket, úgy gondolkodjanak, hogy a másiknak is juttasson belőle. Az ottani tanítóknak, tanároknak pedig van egy olyan eszközük, amivel a gyerekeket egy olyan intézményhez tudják csábítani, ami fejleszti és a későbbiekben egy szakmához juttatja őket, valamint az emberi kapcsolatok tisztes megéléséhez” – nyilatkozta Antal Tünde vallástanárnő, aki háláját fejezte ki a katolikus Caritassal folytatott együttműködésért.

Az adományból 18 nappali és több délutáni osztály diákjai részesülnek, magyar és román tagozaton egyaránt – összesen több mint 200 gyermek.

Caritas Catolica Sajtóirodája