Aprindera lumânărilor de advent la Catedrală

„Luminițe de advent” este motto-ul lanțului de rugăciune, la împletirea căruia ne invită în aceste săptămâni premergătoare Sfântului Crăciun Episcopia Romano-Catolică de Oradea. În ajunul fiecărei duminici de advent, în fața catedralei episcopale din Oradea va fi aprinsă în mod solemn lumânarea corespunzătoare duminicii, eveniment la care va participa câte un grup reprezentativ al celor care în aceste luni se află în prima linie a slujirii.

Intențiile de rugăciune, care vor fi preluate în fiecare parohie, sunt următoarele:

  • 28 noiembrie, ajunul primei duminici de advent, ora 18.00 la catedrală, și duminică 29 noiembrie, I. duminică de advent în bisericile parohiale: pentru lucrătorii din domeniul sanitar(medici, ambulanțieri, asistenți, personal auxiliar).
  • 5 decembrie, ajunul celei de a doua duminici de advent, ora 18.00 la catedrală, și 6 decembrie, a II-a duminică de advent în bisericile parohiale: pentru lucrătorii din învățământ, pentru personalul didactic și auxiliar, pentru părinți.
  • 12 decembrie, ajunul celei de a treia duminici de advent, ora 18.00 la catedrală, și 13 decembrie, a III-a duminică de advent în bisericile parohiale: pentru cei care asigură ordinea publică, pentru cei din aprovizionare și servicii curente.
  • 19 decembrie, ajunul celei de a patra duminici de advent, ora 18.00 la catedrală, și 20 decembrie, a IV-a duminică de advent în bisericile parohiale: pentru personalul din căminele de îngrijire a bătrânilor și copiilor și persoanele îngrijite.

În liturghiile duminicale de advent, la fiecare celebrare se vor relua aceste intenții de rugăciune în toate bisericile parohiale și filiale, oferind jertfa tuturor, ca pregătire pentru venirea Domnului.