Betlehem a székesegyház előtti téren

„A betlehem arra tanít bennünket, hogy szemléljük Jézust, hogy érezzük és higgyük: az Isten velünk van. (Ferenc pápa: Admirabile Signum 10)

A jelenlegi járványhelyzetben karácsony békéjének, meghittségének, üzenetének az átadása komoly kihívások elé állítja családjainkat, közösségeinket. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az adventi várakozásban és ünnepi készületben élőknek szeretne segítséget nyújtani azzal a betlehemmel, amit a székesegyház előtti téren állít fel ebben az évben.

2020. december 4-én, pénteken15.00 órakorBöcskei László megyés püspök áldja meg az életnagyságú szobrokból álló, új betlehemet a püspökség alkalmazottainak, a város papságának jelenlétében és az érdeklődő hívek jelenlétében.

A betlehem állítás szokása Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik, aki 1223-ban az itáliai Greccióban elevenítette fel Jézus Krisztus születésének jelenetét. A betlehem állítás lényege az egykori események átélése, ami hozzásegít ahhoz, hogy saját szívünkben is helyet készítsünk a közénk születő Istennek.