Egyházmegyei Médianap

 

Az irgalmasság szentéve arra hív bennünket, hogy elmélkedjünk a kommunikáció és az irgalmasság között fennálló kapcsolatról. Az, amit mondunk és az, ahogy ezt mondjuk, minden szavunk és tettünk ki kellene, hogy fejezze azt az együttérzést, gyengéd szeretetet és megbocsátást, amellyel Isten fordul az ember felé. (Ferenc pápa üzenete a Társadalmi Kommunikáció 50. Világnapjára)

A már több éves hagyománnyal rendelkező Egyházmegyei Média-napot idén is megszervezi Nagyváradon a Római Katolikus Püspökség, hogy új meglátásokkal gazdagodva, az egyházi és világi sajtó képviselői hatékonyabban tevékenykedjenek a kommunikáció, különösképpen a vallásos kommunikáció terén.

A Média-nap tartalma az elmúlt esztendőkben több alkalommal igazodott a Társadalmi Kommunikáció Világnap témájához. Idén, a világnap 50. évfordulóján is ezt szeretnék tenni a szervezők, amikor a Ferenc pápa által oly szorgalmazott irgalmasság témájáról, ennek a médiában megnyilvánuló formáiról fognak tárgyalni. Irgalmasság a kommunikációban címmel, 2016. június 18-án 10.00 órakor kezdődik az Egyházmegyei Média-nap a nagyváradi Posticumban. A találkozó előadója Szerdahelyi Csongor, aki Budapesten a Ferences Sajtóközpont vezetője. Neki fog segítséget nyújtani munkájában Rochlitz Bernadett, a „Jel” folyóirat főszerkesztője.