Felix Terra-vernisaj de expoziție la București

La sfârşitul Anului Jubiliar dedicat Sfântului Ladislau, Episcopia Romano-Catolică de Oradea beneficiază de posibilitatea prezentării într-un cadru ales a unei mărturii de spiritualitate deosebită, concretizată pe parcursul a peste 900 de ani prin obiecte de artă bisericească excepţională.

La invitaţia Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti, instituţiile nostre au colaborat la realizarea unei expoziţii, care începând cu data de 14 decembrie a.c., pe parcursul a trei luni de zile, va prezenta în Sala Marea a Muzeului Naţional de Istorie obiecte din patrimoniul istoric şi de artă bisericească legate de moştenirea Sfântului Ladislau. Pe o suprafaţă de expunere de 1000mp, pe lângă cele aproape 150 de piese din colecţie proprie a Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Expoziţia este realizată din colecţia proprie a Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, cu contribuţia Muzeului Naţional al Ungariei, a Arhivelor Naţionale şi a Bibliotecii de Stat din Budapesta, precum şi a Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 decembrie 2017, orele 17.00 la Muzeul Naţional de Istorie a României, Bucureşti, Calea Victoriei nr. 12. Acest moment se doreşte a fi o celebrare internaţională a făuritorului Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, la aniversarea a 825. de ani de la canonizarea Sfântului Ladislau.