Folytatódik a Váradszöllősi Zenei Est sorozat

Folytatódik a Váradszöllősi Zenei Est elnevezésű komolyzene koncertsorozat 2017. október 1-én, vasárnap, 19.00 óra kezdettel. Két előadó ajándékozza meg az érdeklődőket Bach és más zeneszerzők műveivel.

Sárosi Dániela budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakán szerzett orgonaművész-tanári oklevelet, Pálúr János és Ruppert István növendékeként. Budapesti tanulmányaival párhuzamosan a Freiburgi Zeneakadémia hallgatója lett, ahol 2005-ben orgonaművészi diplomát kapott Szathmáry Zsigmond mesterosztályában. Ezt követően a freiburgi intézmény szólista-osztályában végzett Martin Schmeding szakmai irányításával. Orgonaművészként rendszeresen koncertezik különböző templomokban és hangversenytermekben. A 2000-ben az Országos Szakközépiskolai Orgonaversenyen elnyerte kategóriájának I. helyezését, valamint a verseny nagydíját, 2004-ben a Lipcsei Bach Orgonaverseny döntőjébe került, 2006-ban I. díjat nyert a Freiburgi Zeneakadémián megrendezett „Szólisták versenyén”, 2008-ban pedig Trierben a Hermann Schroeder Orgonaversenyen II. helyezést ért el. Jelenleg a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem orgonatanára. A Debreceni Református Kollégium Kántusának orgonistája, valamint a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.

Holozsai Eszter iskolai tanulmányait az Oroszi Általános Iskolában kezdte, majd 4. osztálytól a beregszászi Bethlen Gábor gimnáziumban folytatta. A beregszászi zeneiskolában 1 évet furulyázott és egy fél évet fuvolázott, ezt követően a debreceni zeneiskolában folytatja tanulmányait Cseri Györgyi tanítványként.

Eddig 2 országos versenyen ért el igen kimagasló eredményeket, Kaposváron, illetve Szentendrén

(Mindkét helyen első helyezés). Magyarország első klasszikus zenei tehetségkutató programjának a (Virtuózok) döntőse.

Program:

1. Johann Sebastian Bach: Esz-dúr prelúdium és fúga, BWV 552

2. Johann Sebastian Bach: h-moll szvit, BWV 1067

– Menuet

– Badinerie

3. Louis Vierne: Lied, Op. 31 No. 17.

4. Gabriel Fauré: Sicilienne, Op.78

5. Járdányi Pál: Szonatina, 2. tétel

6. César Franck: Piéce héroique

7. Koloss István: Régi magyar táncok

 

A belépő díjtalan, önkéntes adományokat köszönettel elfogadnak. Minden érdeklődőt és zenekedvelőt szeretettel várnak a szervezők.