Jótékonysági Adventi Vásár

Egy teljesen megújult téren és újjászületett környezetben, hatodik alkalommal nyitja meg kapuit Adventi Jótékonysági Vásárunk 2019. december 7-én, szombaton, 15.00 órától, a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtt. Családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket várunk sokszínű vásári kínálattal, finom házi készítményű süteményekkel, lélekfelemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a kicsi és nagy vásárlókat. És hogy Szent Mikós ne csak érkezni, hanem távozni is biztonságosan tudjon, megvilágítjuk neki az utat, ünnepélyesen meggyújtjuk első alkalommal a kert új világítási berendezését.

Egy igazi adventi hangulatú, Karácsonyt előidéző délutánra hívunk mindenkit.

Az eseményt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezi, az „Élet autizmussal” Egyesület, az Egyházmegyei Zeneközpont, a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum, a Caritas Catolica, a Vár-Lak Ifjúsági Központ, a nagyváradi és vidéki plébániák családos és lelkiségi csoportjai, a Missio ad Gentes neokatekumenális út nagyváradi képviselői, a Partiumi Háló Egyesület, az Erdélyi Mária Rádió, valamint több gyermekkórus közreműködésével.

A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet megszerezni. Az így begyűlt összegeket jótékonysági célra fordítjuk: Noel és István gyógykezelési költségeinek egy részét fedezzük, életminőségük jobbulásához szeretnénk ezáltal hozzájárulni.

A vásár 19.00 órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a Caritas Catolica munkatársai.