Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor

„Dreptatea, numai dreptatea să o cauţi …” (Deut 16,20) este motto-ul din acest an al octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Duminică, 20 ianuarie 2019, la ora 17.00, episcopii și conducătorii cultelor creștine din oraș se vor ruga pentru unitatea creștinilor în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, pentru ca rugăciunea Domnului nostru Isus Cristos să se împlinească: „Toți să fie una, după cum tu, Tată, ești în mine și eu în tine, ca și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.“ (In 17,21). Sunt invitați și așteptați la această rugăciune toți cei care consideră importantă promovarea unității între cultele creștine, astfel încât creștinismul să devină cu adevărat un semn al unității pentru întreaga lume.

Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor

„Dreapta Ta, Doamne, și-a arătat tăria.” (Exod 15,6) este motto-ul din acest an al octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

–         Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, laora 17.00 grupurile de tineri aparținând cultelor creștine din oraș se vor întâlni pentru rugăciune la Catedrala Romano-Catolică din Oradea.

–         Duminică, 21 ianuarie 2018, la ora 17.00, episcopii și conducătorii cultelor creștine din oraș se cor ruga pentru unitatea creștinilor în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, pentru ca rugăciunea Domnului nostru Isus Cristos să se împlinească: „Toți să fie una, după cum tu, Tată, ești în mine și eu în tine, ca și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.“ (In 17,21). Sunt invitați și așteptați la această rugăciune toți cei care consideră importantă promovarea unității între cultele creștine, astfel încât creștinismul să devină cu adevărat un semn al unității pentru întreaga lume.

Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor

„Reconcilierea – Iubirea lui Cristos ne constrânge.” (2 Cor 5, 14) – este motto-ul din acest an al octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Reprezentanții cultelor creștine se vor ruga în Catedrala Romano-Catolică din Oradea duminică, 15 ianuarie 2017, la ora 17.00, pentru ca rugăciunea Domnului nostru Isus Cristos să se împlinească: „Toți să fie una, după cum tu, Tată, ești în mine și eu în tine, ca și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.“ (In 17,21). Sunt invitați și așteptați la această rugăciune toți cei care consideră importantă promovarea unității între cultele creștine, astfel încât creștinismul să devină cu adevărat un semn al unității pentru întreaga lume.