Sfânta liturghie cu ocazia Zilei Bolnavului

Această Zi reînnoieşte în Biserică vigoarea spirituală pentru a desfăşura tot mai bine acea parte fundamentală a misiunii sale care cuprinde slujirea celor din urmă, a celor bolnavi, a celor suferinzi, a celor excluşi şi a celor marginalizaţi. (din mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului)

Sâmbătă, 11 februarie 2017, cu ocazia celei de a 25-a Zile Mondiale a Bolnavului, în cadrul sfintei liturghii festive de la ora 11.00 celebrată în Catedrala Romano-Catolică din Oradea de către Excelența Sa Böcskei László, credincioșii care doresc, pot participa la sacramentul ungerii bolnavilor. În versetul 14, capitolul 5 al scrisorii Sfântului Iacob citim următoarele:  „Este cineva dintre voi bolnav? Să-i cheme pe preoții Bisericii și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Iar rugăciunea făcută cu credință îl va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica”. Pentru a putea participa la sacrament, candidații trebuie să aibă parte în prealabil de o pregătire la parohiile de apartenență, iar în cadrul sfintei liturghii de sâmbătă vor prezenta un certificat eliberat în acest sens de către parohul locului.

Sfânta liturghie cu ocazia Zilei Bolnavului

“Şi noi putem fi mâini, braţe, inimi care-l ajută pe Dumnezeu să facă minunile sale.” (din mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXIV-a Zi Mondială a Bolnavului 2016)

Joi,11 februarie 2016, cu ocazia celei de a 24-a Zile Mondiale a Bolnavului, în cadrul sfintei liturghii festive de la orele 17.00 din Catedrala Romano-Catolică, credincioșii care doresc, pot participa la sacramentul ungerii bolnavilor. În versetul 14, capitolul 5 al scrisorii Sfântului Iacob citim următoarele:  „Este cineva dintre voi bolnav? Să-i cheme pe preoții Bisericii și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Iar rugăciunea făcută cu credință îl va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica”. Pentru a putea participa la sacrament, candidații trebuie să participe la o pregătire la parohiile de apartenență, iar în cadrul sfintei liturghii de joi vor prezenta un certificat eliberat în acest sens de către parohul locului.